Darko Bageski osnovnu i dio srednje glazbene škole završio je u Skoplju, u klasi prof. Jane Penov, a srednju glazbenu školu završio je u Zagrebu, u klasi prof. Xhevdet Sahatxhija i diplomirao na Višoj glazbenoj školi „Franz Liszt” u Weimaru, Njemačka, u klasi prof. Jurgen Rosta.
Svoje obrazovanje nastavlja na postdiplomskom studiju na Državnom glazbenom konzervatoriju u Solunu, Grčka, u klasi prof. Gerhard Reichenbacha, te je magistrirao u klasi prof. Costasa Cotsiolisa.

Pored brojnih solističkih koncerata i recitala u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Italiji, Grčkoj, Bugarskoj, Njemačkoj, SAD, Švedskoj, Kini i drugim zemljama, nastupao je i kao solist s mnogim komornim orkestrima kao i sa Makedonskom filharmonijom.

Predsjednik je Udruge klasičnih gitarista Makedonije, dobitnik nagrade Udruge glazbenih i baletnih pedagoga Makedonije za uspješan godišnji rad na području pedagogije, a između ostalog je i umjetnički ravnatelj međunarodnog festivala gitare “Tremolo”. Trenutno radi kao redovni profesor gitare na Fakultetu glazbenih umjetnosti u Skoplju.