850 gledatelja proslavilo drugi rođendan “Casabiance”

U sklopu bogatog programa Kastafskog kulturnog leta, komična predstava “Casabianca” ponovno je donijela smijeh i pozitivnu energiju na Crekvinu. Brojna publika, njih čak 850, okupilo se kako bi proslavilo drugu godišnjicu ove izuzetno popularne predstave koja je postala omiljeni dio kulturne scene.

Casabianca je komedija na čakavskom dijalektu koja prikazuje smiješnu stranu života tipičnog primorskog bračnog para, od 60-ih godina prošlog stoljeća do danas. Irena i Mario, odnosno Đurđa i Franko, upoznali su se u autobusu, popularnoj trejsduji. Ona je bila mlada i poduzetna, a on neiskusan i nagovorljiv. Skupa su pogledali film Casablanca i započeli romansu. Bilo je lijepo dok je trajalo, a onda je došao brak, pa djeca. Komunizam pa kapitalizam. Partija pa stranke. Trendovi su se mijenjali, a Đurđa i Franko trajali, ali ne bez problema. Jer, kako kaže Franko: „Život se more opisat z tri besedi. Vavek neki k…..“.

Priča o Đurđi i Franku nije donijela samo smijeh, već je istovremeno ponudila introspektivno putovanje kroz vlastite životne transformacije i prilagodbe. Kroz njihovu priču, publika se prisjetila kako su se suočavali s promjenama u društvu, ekonomiji i promjenama na osobnoj razini, istovremeno shvaćajući važnost optimizma i zajedništva u teškim vremenima.