MUSIC TIME

Organizator

MUSIC TIME
Crekvina

Lokacija

Crekvina
Kastav 6, 51215, Kastav

Datum

16.07.2024

Vrijeme

21:00 - 23:00

Božo Vrećo

Cijena ulaznica: VIP PARTER 37€ / TRIBINA 33€

Najpoznatija bosanskohercegovačka zvijezda današnjice, Božo Vrećo, lirski je tenor koji svojim anđeoskim glasom ispjevava najdublje emocije. Kao što pišu svjetski mediji poput francuskog ARTE-a, američkog New York Timesa i španjolskog El Periodica, njegov je pristup zaista katarzičan, transverzalan i unikatan.

Spomenuti mediji nazivaju ga i “ikonom slobode”, “anđeoskim glasom koji miluje duše i otvara srca”. O njegovoj popularnosti i kvaliteti najbolje govori činjenica da su ulaznice za koncert krajem prošle godine u Sarajevu rasprodane u samo sedam sati.

Vrećo pjeva o ljubavi, čežnji i razdvojenosti, o tuzi, melankoliji i samoći. Svaki Božin stih je poput ispovijedi i priznanja ljubavi, otud i magija na njegovim koncertima. Surađuje s osebujnim umjetnicima svjetskoga glasa uz koje je napisao i nove sevdah tekstove koje njegova sve šira i brojnija publika naprosto obožava, od Lejlije pa sve do Sabe.

Božu Vreću zaista krasi nesvakidašnji opus jer marljivo radi na glazbi i istraživanju baleta i opere te na dokumentarnim filmovima o sevdalinci, kojoj ujedno daje svoj avangardni doprinos. Dakako, proučava i mističnosti balkanske autohtone monofone i polifone glazbe.

Njegovi su koncerti potpuno sufi trans, koji sevdah izvorno potpuno oslobođen nosi u sebi. U ljudima oslobađa sve potisnute emocije te time izaziva suze na koncertima, kao i neke nadnaravne energije koje se pretaču od osobe do osobe i zajedno čine val ushićenosti, ljubavi i katarze.

Dualnost kojom ovaj nesvakidašnji umjetnik zrači, čini ga jednim od najznačajnijih interpreta modernog karasevdaha koji žanrovski zalazi i u sfere jazza, bluesa, spiritualnog i polifonog.