Konferencijom za medije najavljen 27. Festival gitare u sklopu Kastafskog kulturnog leta

Održana je konferencija za medije kojom je najavljen 27. Festival gitare u sklopu Kastafskog kulturnog leta. Na konferenciji su sudjelovali Damjan Grbac, predstavnik Udruge Kastafsko kulturno leto, te Zoran Majstorović, koji je uključen u organizaciju Festivala gitare.

Ovogodišnji Festival gitare, koji će se održati od 5. do 13. srpnja, u sklopu Kastafskog kulturnog leta, donosi impresivnu postavu renomiranih glazbenika, a posebno se ističe jedno od najznačajnijih imena svjetske gitarske scene – Martin Taylor.

“Martin Taylor, britanski gitarist koji je ostvario impresivnu karijeru spajajući razne stilove i stvarajući prepoznatljiv zvuk, često je nastupao s drugim velikanima gitare kao što su George Harrison, Tommy Emmanuel, Jeff Beck i Chet Atkins, ali i s ostalim svjetski poznatim glazbenicima; od francuskog violiniste Stephane Grappellija, originalnog basiste Rolling Stonesa Bill Wymana, pa sve do jazz-pop zvijezde mlađe generacije, Jamie Culluma.” naglasio je Zoran Majstorović.

Publika će imati priliku uživati u Taylorovom nastupu, u subotu, 8. srpnja, a nastupit će zajedno s talentiranom vokalisticom Alison Burns.

Festival gitare u sklopu KKL-a također će predstaviti i druge izuzetne glazbenike. Osim Martina Taylora i Alison Burns, nastupaju i Zoran Majstorović sa svojim triom, koji će ugostiti ponajboljeg slovenskog etno-jazz harmonikaša Aleksandera Ipavca, u nedjelju, 9. srpnja, u parku Fortica. Grčko-talijanski ansambl Tsikarim izvest će mješavinu mediteranske glazbe na trgu Lokvina u ponedjeljak, 10. srpnja. Duo Gitaramezzo, koji čine Tvrtko Sarić na gitari i mezzosporanistica Nataša Antoniazzo, održat će završni koncert klasične glazbe u crkvi Sv. Jelene u četvrtak, 13. srpnja.

Tijekom trajanja Festivala gitare, bit će organizirane i radionice gitare, na kojima će polaznici imati priliku usavršiti svoje vještine uz stručno vođenje iskusnih glazbenika. Nakon radionice, polaznici će održati koncert, te na taj način dobiti priliku da pokažu svoje talente široj publici.