28.6.2024. - 30.6.2024.

Kastafsko kulturno leto

Dragi naši gosti, dame i gospodo, nakon tridesetak godina uspješnog rada i ovoga smo ljeta, u okviru 32. izdanja festivala Kastafsko kulturno leto, pripremili za Vas bogat i raznovrstan kulturni program koji će živopisne kutke Kastva razigrati najrazličitijim umjetničkim sadržajima…

Program

OTVORENJE LIKOVNE IZLOŽBE MIRELE PETERLIĆ – “NEMIRNO PODNE”

Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo, najaviti početak izložbene sezone Kastafskega kulturnega leta Izložbena sezona započela je povodom obilježavanja Jelenine, zaštitnice Grada Kastva, i Dana Grada Kastva, otvorenjem likovne izložbe Nemirno podne, Mirele Peterlić (Rijeka), koja se održala u Galeriji Trojica, u kastavskoj crkvici Sv. Trojice na Trgu Lokvina, u četvrtak, 16. svibnja, s početkom u 19 sati. Program otvorenja likovne izložbe svojim nastupom su obogatili učenici Glazbenog odjela pri Osnovnoj školi Milan Brozović Kastav. Izložba ostaje otvorena do 7. lipnja 2024., a moguće ju je razgledati svaki dan od 17 do 20 sati.

Pročitaj više »

Istražite

NA BREGE ZVEZDAMI!

Dame i gospodo, draga publiko, pred nama je trideset treće Kastafsko kulturno leto.

Pod sloganom NA BREGE ZVEZDAMI, predstavljamo uvod u bogat i raznovrstan program koji će se, kao i svake godine, održati na Crekvini, gdje se zvjezdana svjetlost stapa sa svjetlima pozornice. Grad obilježen bogatom tapiserijom legendi i povijesnih narativa, transformira se u jedinstvenu pozornicu gdje se ostvaruje neraskidiva povezanost tradicije i inovacije.

I ove godine nastavljamo s programima u vlastitoj produkciji!

Već na otvorenju sezone moći ćete uživati u SUPER COVER NIGHT-u. Na pozornicu će stupiti poznata lica: Sabrina Hebiri, Bruna Oberan, Dino Antonić i Danijel Jurišević, a pratit će ih SuperCover Band Kastav. Zajedno će vas odvesti na putovanje kroz povijest filmske glazbe, s neizostavnim hitovima koji će zagrijati atmosferu i raspjevati publiku.

Očekuje nas i svjetska senzacija MNOZIL BRASS, koja je izabrala Kastav kao jednu od lokacija na kojima će proslaviti trideset godina svoje glazbene karijere.

Ne smijemo zaboraviti ni dragocjene programe koji već godinama obogaćuju našu kulturnu scenu. Stoga, s ponosom pozivamo na 28. FESTIVAL GITARE, na kojem će vješti prsti glazbenika izmamiti note iz dubina duše i ispuniti zrak melodijama što će odzvanjati kroz naše ulice. Također neizostavni, naši su partnerski programi – ove godine jubilarni, 20. ČAnsonfest te JERRY RICKS BLUES FESTIVAL.

Poput bršljana što se penje po našim brežuljcima, tako i mi želimo da se naša ljubav prema kulturi i tradiciji širi, preobražavajući svaki trenutak u nešto posebno, nešto nezaboravno.

KKL TIM
Saša Matovina, Damjan Grbac, Lorena Rončević i Klara Peranić

Ulaznice

festivalski ured

Karte je moguće kupiti u festivalskom uredu
(Trg Matka Laginje 5, Kastav),
PON, SRI, ČET  17:00 – 20:00h
UTO, PET 9:00 – 12:00h

Online - web portal

Ulaznice je moguće kupiti i putem portala www.mojekarte.hr

prodajna mjesta

Partneri