Predstava Duhi na 64. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera!

Dramski ansambl Kastafskog kulturnog leta s ponosom objavljuje da je selektor Hrvatskog sabora kulture (HSK) odabrao našu predstavu DUHI kao predstavnicu Primorsko-goranske županije na 64. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera.

 

 

64. Festival hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama: Putovanje kroz bogatstvo amaterskog kazališta

 

Od 10. do 12. svibnja i od 17. do 19. svibnja 2024. godine, Vodice će se pretvoriti u žarište amaterskog kazališnog stvaralaštva. U Kulturnom centru grada održat će se 64. Festival hrvatskih kazališnih amatera (FHKA), prestižna nacionalna smotra koja okuplja najbolje amaterske kazališne trupe iz cijele Hrvatske.

Ova manifestacija s bogatom tradicijom, koja seže 64 godine unatrag, nudi jedinstvenu priliku za uživanje u raznovrsnom repertoaru i upoznavanje s talentiranim kazališnim amaterima. Na festivalu će se predstaviti dvadesetak predstava, izabranih na županijskim smotrama, obuhvaćajući širok spektar žanrova i poetika, od klasike do suvremenih dramskih tekstova.

Publika će imati priliku uživati u predstavama koje su osvojile srca publike i kritičara na županijskim smotrama. Očekuju ih dirljive drame, vesele komedije, inovativne autorske predstave i još mnogo toga. Sve predstave su besplatne, što dodatno doprinosi inkluzivnosti festivala i omogućuje svima da se dotaknu čarobnog svijeta kazališta.

Uz bogat program predstava, FHKA nudi i niz edukativnih sadržaja. Organizirane su radionice, predavanja i okrugli stolovi koji su namijenjeni profesionalnom usavršavanju amaterskih kazališnih djelatnika. Osim toga, festival je i prostor za druženje, razmjenu iskustava i stjecanje novih prijateljstava.