Završetak 32. Kastafskog kulturnog leta

 

 

Dragi prijatelji,

Završilo je još jedno, 32. po redu Kastafsko kulturno leto. Bila nam je izuzetna čast kreirati spone koje vežu naš kraj sa smijehom, glazbom, zajedništvom i tradicijom. S velikim uspjehom smo realizirali sve što smo planirali, a mnogobrojna publika, čija je brojka veća od sedamnaest tisuća, imala je priliku uživati u pedeset različitih programa.

Va duhe duhi, slogan koji smo odabrali u trenutku kada nismo mogli ni pretpostaviti koliki će utjecaj imati na čitavu manifestaciju, pokazao se kao prava posveta kulturnoj baštini. Postao je nit vodilja za sve naše aktivnosti. Njegova snaga leži u povezivanju različitih generacija i podsjetnik je na to koliko je važno njegovati i slaviti prošlost za koju smo vezani korijenjem, željnim sjećanja na neka vremena koja su oblikovala sve generacije koje dolaze.

“Duhi”, adaptacija Gervaisove komedije, koja je u produkciji KKL-a rasprodala Crekvinu četiri puta, bili su pravi način da pokažemo koliko nam je stalo do “naših besed” i sjećanja koja se prenose s generacije na generaciju.

Hvala Vam od srca, svima koji ste sudjelovali u programima, pratili nas, gledali i slušali. Naša priča počinje svake godine ispočetka, ali uvijek nosi isti izazov- ići u korak s vremenom, čuvajući ono što nam je povjereno.

KKL tim