Udruga Kastafsko Kulturno Leto

Organizator

Udruga Kastafsko Kulturno Leto
Telefon
051 691 610
Email
kkl@kkl.hr
Crekvina

Lokacija

Crekvina
Kastav 6, 51215, Kastav

Datum

03.07.2023
Završeno

Vrijeme

18:00 - 20:00

Dječji pjevački festival Kastafski glasi 2023.

Slobodan ulaz

Glazbeni odjel pri Osnovnoj školi Milan Brozović čiji učenici redovito osvajaju nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima, ulazi u devetu godinu svog djelovanja, a već sada je organizator niza samostalnih projekata među kojima je i dječji pjevački festival Kastafski glasi.

Festival Kastafski glasi namijenjen je djeci osnovnoškolskog uzrasta s ciljem da im omogući prezentiranje svog znanja i umijeća, da nešto nauče od drugih i ono najvažnije da se druže. Od 2021. godine Kastafski glasi uvršteni su u program Kastafskog kulturnog leta, što je festivalu osiguralo da na još većoj razini promiče druženje glazbeno nadarene djece i mladih glazbenika pružajući im tako platformu za kreativno izražavanje.

Iza ideje i cjelokupne organizacije, ponesene svojim dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom i mladima, stoje dvije učiteljice Glazbenog odjela: Katarina Jurić, prof. glasovira i mr. art. Tajana Dukić voditeljica Glazbenog odjela.

Dva sata prekrasnih melodija na jednoj od najljepših pozornica na Kvarneru, čakavskim će pjesmama u izvedbi domaćina festivala i ove godine zadržati prepoznatljivu notu Grada Kastva. Festival će biti zaključen himnom pod nazivom Kastafski glasi koju će zajednički otpjevati svi sudionici festivala.