VA DUHE DUHI

Uvodna riječ

Dame i gospodo, draga publiko, 

pred nama je trideset drugo Kastafsko kulturno leto. Tijekom dugog puta kojim smo prošli od ustanovljenja do danas, istraživali smo koncepte, razvijali programe, osluškivali bilo publike. A upravo nas je bilo publike nagnalo da ovogodišnje Leto tematski posvetimo kraju u kojemu živimo, kojemu se puna srca vraćamo. Naslovi koji su minulih godina ponajviše plijenili vašu pažnju i koje ste najsrdačnije ispraćali, predstavljali su proslavu našeg primorskog mentaliteta, našeg sjećanja, humora i jezika (Sušak, Sušak, Oštija…, Casabianca).

Upravo nesvakidašnji uspjeh predstave Casabianca, autorsko-glumačkog dvojca Irene Grdinić i Marija Battifiace, koja je s kastavske pozornice krenula na svoju plovidbu po domovini i svijetu, sa sada već više od stotinu izvođenja, dala nam je poticaj da zakoračimo u projekt kojim ponosno otvaramo naše Leto i koji najavljujemo s neskrivenom radošću. Uz spomenutog Marija, okupili smo poznate zavičajne umjetnike koji će u produkciji KKL-a u Kastvu premijerno izvesti komediju Duhi, čakavskog barda Drage Gervaisa. Sigurni smo da će i Duhi postati tradicionalno izvođena uspješnica kao već etablirane Oštija… i Casabianca, u kojima ćete moći uživati i ovoga ljeta.

Va duhe duhi, bio je slogan koji se sam nametnuo kada smo promišljali ovogodišnju programsku odu primorskom identitetu. Pridonijet će joj i stalni partnerski programi koji promiču naše dijalektalno stvaralaštvo, ČAnsonfest te Dječji pjevački festival Kastafski glasi. Ugostit ćemo brojne zavičajne glazbenike od kojih izdvajamo trenutno najpoznatije, hrvatske predstavnike na ovogodišnjem Eurosongu, Let 3. Dakako, tu su i dragi gosti iz zemlje i inozemstva koji će nam se predstaviti u okviru dramskog i glazbenog programa, Festivala gitare, kao i partnerskog programa Jerry Ricks Blues Festival.

Okosnicu ove sezone najbolje opisuju združeni naslovi dvaju međunarodnih izložbenih programa – Kvarner Ivana Karlavarisa i Podvučeno plavim, skupine autora. Kvarner podvučen plavim vidjet ćete s naših vidikovaca, udahnuti na trgovima, upiti pod zvijezdama. Osjetit ćete ga u ljudima, čaši vina pred polazak. A bude li vam tada svijet, na trenutak, izgledao kao bolje mjesto, to će biti naša najveća nagrada.

Radujemo se Vašem dolasku!

KKL TIM

Damjan Grbac, Lorena Rončević, Klara Peranić i Saša Matovina

KKL TIM

KKL2023 tim

Damjan Grbac, Lorena Rončević, Klara Peranić i Saša Matovina

Istražite program ...

Ulaznice

festivalski ured

Karte je moguće kupiti u festivalskom uredu
(Trg Matka Laginje 5, Kastav),
svakoga dana u vremenu od 9 – 12h i od 18 – 21h. 

Online - web portal

Ulaznice je moguće kupiti i putem portala www.mojekarte.hr

prodajna mjesta

Partneri