Udruga Kastafsko Kulturno Leto

Organizator

Udruga Kastafsko Kulturno Leto
Telefon
051 691 610
Email
kkl@kkl.hr

Trg Matka Laginje 4, 51215, Kastav
Pon – ned : 9:00 - 12:00 i 18:00 - 21:00

Crekvina

Lokacija

Crekvina
Kastav 6, 51215, Kastav

Datum

04.07.2022
Završeno

Vrijeme

18:00 - 20:00

Dječji pjevački festival „Kastafski glasi 2022.“

Glazbeni odjel pri Osnovnoj školi Milan Brozović čiji učenici redovito osvajaju nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima, ulazi u osmu godinu svog djelovanja, a već sada je organizator niza samostalnih projekata među kojima je i dječji pjevački festival Kastafski glasi.

Festival Kastafski glasi namijenjen je djeci osnovnoškolskog uzrasta s ciljem da im omogući prezentiranje svog znanja i umijeća, da nešto nauče od drugih i ono najvažnije da se druže, a sve to kroz promicanje našeg Grada unutar ove manifestacije koja je već postala njegov prepoznatljivi identitet. Od 2021. godine Kastafski glasi uvršteni su u program Kastafskog kulturnog leta, što je festivalu osiguralo da stekne i razmijeni nova iskustva te na još većem nivou promovira druženje glazbeno nadarene djece i mladih glazbenika pružajući im tako platformu za kreativno izražavanje.

Iza ideje i cjelokupne organizacije, ponesene svojim dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom i mladima, stoje dvije učiteljice Glazbenog odjela: Katarina Jurić, prof. glasovira i mr. art. Tajana Dukić voditeljica Glazbenog odjela.

Dva sata prekrasnih melodija na jednoj od najljepših pozornica na Kvarneru, ove će godine zadržati prepoznatljivu notu Grada Kastva, koja će se manifestirati kroz čakavske pjesme u izvedbi domaćina festivala. Festival će biti zaključen himnom pod nazivom Kastafski glasi koju će zajednički otpjevati svi sudionici festivala.