Udruga Kastafsko Kulturno Leto

Organizator

Udruga Kastafsko Kulturno Leto
Telefon
051 691 610
Email
kkl@kkl.hr
Crekvina

Lokacija

Crekvina
Kastav 6, 51215, Kastav

Datum

01.07.2024

Vrijeme

21:00 - 23:00

Dječji pjevački festival Kastafski glasi 2024.

Slobodan ulaz

Glazbeni odjel pri Osnovnoj školi Milan Brozović Kastav, čiji učenici redovito osvajaju nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima, ulazi u desetu godinu svoga djelovanja, a već je sada organizator niza samostalnih projekata među kojima je i dječji pjevački festival Kastafski glasi. Festival Kastafski glasi okuplja djecu osnovnoškolskog uzrasta, pružajući im platformu za prikazivanje sposobnosti, proširivanje znanja i povezivanje s vršnjacima.

Od 2021. godine, Kastafski glasi su dio programa Kastafskega kulturnega leta, što je Festivalu omogućilo da na širem planu promovira druženje i kreativno izražavanje glazbeno nadarene djece i mladih.

Iza ideje i cjelokupne organizacije, ponesene svojim dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom i mladima, stoje dvije učiteljice Glazbenog odjela: Katarina Jurić, prof. glasovira i mr. art. Tajana Dukić, voditeljica Glazbenog odjela.

Ove godine nas očekuje niz prekrasnih domaćih i stranih melodija koje će izvesti osnovnoškolci iz Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Istarske županije, i to na jednoj od najljepših pozornica na Kvarneru, u centru Grada Kastva. Festival će biti zaključen himnom pod nazivom Kastafski glasi koju će zajednički otpjevati svi sudionici festivala.