Udruga Kastafsko Kulturno Leto

Organizator

Udruga Kastafsko Kulturno Leto
Telefon
051 691 610
Email
kkl@kkl.hr
Crkva Sv. Jelene Križarice

Lokacija

Crkva Sv. Jelene Križarice
Sveta Jelena Križarica, Kastav, 51215, Kastav

Datum

13.07.2023
Završeno

Vrijeme

21:00 - 23:00

Cijena

7€

Duo Gitaramezzo

Duo Gitaramezzo čine Nataša Antoniazzo (mezzosopran) i Tvrtko Sarić (gitara), obje cijenjeni i priznati glazbenici s brojnim nagradama, priznanjima te održanim koncertima u zemlji i inozemstvu. Duo je osnovan 2016. godine te je u prvotnom sastavu za gitarom bio Viktor Vidović, a od 2017. za gitarom je Tvrtko Sarić! Duo Gitaramezzo je već održao preko 20 koncerata te ostvario zapažene nastupe i odlične kritike na komornim glazbenim festivalima u Hrvatskoj, od Arene u Puli do KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Nataša Antoniazzo 

Magistrirala je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Snježane Bujanović-Stanislav. Za vrijeme studija nastupa u Opernom studiju Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Dobitnica je nekoliko nagrada, od kojih se ističe Rektorova nagrada Sveučilišta u Zagrebu. Usavršavala se kod operne pjevačice Grace Bumbry na medjunarodnoj ljetnoj akademiji Mozarteum u Salzburgu i prof. Jonathana Morrisa u Švicarskoj te kod svjetski renomirane hrvatske mezzosopranistice Ruže Pospiš Baldani u Zagrebu. Prvi međunarodni profesionalni operni debut ostvaruje 2000. godine na Ljetnom Opernom festivalu u Avenschesu-u u Švicarskoj ulogom Svećenice iz Verdijeve opere Aida pod dirigentskim vodstvom Andrea Licate i orkestrom Ženevske opere. Nakon toga nastupa po Njemačkoj i Švicarskoj, a od sezone 2007./2008. nastupa kao solist u HNK u Zagrebu. Njezin operni repertoar proteže se od epohe Baroka te sve do uloge Fricke iz Wagnerovog Rajninog zlata. Redovito održava solističke koncerte, nastupa kao alt solo u raznim oratorijima, ali i kao komorni glazbenik u koncertnim dvoranama i na raznim glazbenim festivalima u Francuskoj, Hrvatskoj, Italiji, Njemačkoj, Španjolskoj, Švedskoj i Švicarskoj. Snima komornu glazbu za Hrvatsku radioteleviziju uz pijanisticu Miu Elezović, te Ljudmilu Šumarovu, a 2011. godine je snimila zvučne zapise skladbi Franje Kuhača za HAZU u suradnji s pijanisticom Ljudmilom Šumarovom. Godine 2013., objavljen je njezin prvi solistički nosač zvuka pod nazivom Barokna glazba sjeverne Hrvatske uz suradnju orguljaša Višeslava Jaklina, u izdanju renomirane izdavačke kuće Cantus Hrvatskog društva skladatelja uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba. Od 2013. godine pozvana je kao gost predavač u Austriju na ljetnu glazbenu akademiju Sveučilišta za glazbu i scensku umjetnost u Beču, a od 2015. predaje glazbeno scenski izraz na Fakultetu za film i scensku umjetnost na odjelu za glumu u sklopu međunarodnog sveučilišta Libertas u Zagrebu. Krajem 2016. godine potpisuje  ugovor s njemačkom diskografskom kućom za klasičnu glazbu Bella – Musica edition, Antes edition, sa svjetskom distribucijom izdavačkog giganta Naxos-a i za njih je snimila nekoliko CD-ova uz pijanisticu Miju Elezović.

Tvrtko Sarić

Rođen je Gospiću, a glazbenu naobrazbu započeo je u Rijeci, gdje se tri godine školovao u klasi Nikole Jedrlinića da bi potom maturirao u Zagrebu u klasi prof. Ištvana Römera. Diplomirao je u klasi prof. Darka Petrinjaka na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji. Na Visokoj školi za glazbu u Lovranu pohađao je jednogodišnju specijalizaciju u klasi prof. Gorana Listeša. Tijekom studija i kasnije, usavršavao se na domaćim i međunarodnim majstorskim tečajevima. (V. Dešpalj, M. L. Saomarcos, A. Carlevaro). Koncertirao je u Sloveniji, Austriji, Italiji, Njemačkoj, Poljskoj, BiH, Meksiku i SAD-u. Kao solist, nastupao je sa Zagrebačkom filharmonijom, Zagrebačkim solistima, Celjskim godalnim orkestrom, Varaždinskim komornim orkestrom, gotovo svim gudačkim kvartetima u Hrvatskoj te kao član ansambla za suvremenu glazbu Cantus. Od 2010. do 2015. godine bio je član je renesansnog ansambla Minstrel u kojem je svirao lutnju. U Hrvatskom gitarskom kvartetom (Zoran Dukić, Petrit Çeku i Maroje Brčić) svira od njegovog osnutka, 2016. godine. S Kvartetom je 2017. godine, na 68. Dubrovačkim ljetnim igrama, dobio nagradu Orlando. Za diskografske kuće u Hrvatskoj i Sloveniji snimio je osam nosača zvuka i jedan DVD. Dobitnik je nagrade Porin (autorski nosač zvuka Berislava Šipuša, Zajedno, Cantus, 2018.), te dvije nominacije za album Guitarrismo, (Croatia records, 2020.).

Na području grada Gospića i Ličko-senjske županije osnovao je nekoliko glazbenih ciklusa i u svojstvu umjetničkog ravnatelja s uspjehom ih vodio dvadeset godina. U zvanju docenta  zaposlen je na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću, Sveučilišta u Zadru, te na Glazbenoj školi u Črnomlju. Njegovi učenici redovito osvajaju nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima. Na spomenutom Odjelu 2012. godine osnovao je pjevački zbor Degenija. Za izvrsna postignuća u umjetničkom radu i vođenju Zbora nagrađen je, 2017. godine Rektorovom nagradom.