Udruga Kastafsko Kulturno Leto

Organizator

Udruga Kastafsko Kulturno Leto
Telefon
051 691 610
Email
kkl@kkl.hr

Trg Matka Laginje 4, 51215, Kastav
Pon – ned : 9:00 - 12:00 i 18:00 - 21:00

Crekvina

Lokacija

Crekvina
Kastav 6, 51215, Kastav

Datum

10.08.2023
Završeno

Vrijeme

21:00 - 23:00

Cijena

10€

Elvis Stanić Group

Cijena ulaznice u pretprodaji: 7 €

Elvis Stanić je jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije.

Nastupao je na mnogim jazz festivalima u zemlji i inozemstvu (SAD, Kina, Velika Britanija, Bugarska, Nizozemska, Austrija, Italija, Slovenija, Turska, Njemačka, Norveška, Grčka, Srbija, BiH, Mađarska, Crna Gora), a dva puta je nastupio kao jedini hrvatski predstavnik i na najvećem svjetskom jazz festivalu u Montreauxu.

Osvojio je mnogobrojne nacionalne i međunarodne nagrade za glazbenu umjetnost i kulturu (28 diskografskih nagrada Porin za jazz, pop instrumentalnu i zabavnu glazbu, 9 nagrada Status HGU), a 2008. odlikovan je i Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi.

ELVIS STANIĆ GROUP

Dobitnici 16 Porina za jazz glazbu. ESG je jazz fusion skupina koja spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama.

Band je u međuvremenu „pomlađen“ novim članovima, repertoar je osvježen elektronikom i novim pristupom najpoznatijih autorskih skladbi, a predstavljaju i novi materijal objavljen na najnovijem CD-u Insomnia.

Nastupaju kao instrumentalni kvartet ili vokalni kvintet s pjevačicom Albom Nacinovich

…prepoznatljiv rukopis natopljen prožimanjem šarolikih glazbenih odjeka koje disciplinira karakterističan autorski postupak…pravi spektakl. Sven Semenčić, Globus

Rijetka su…ovako stilski pročišćena i i izvođački superiorna ostvarenja… Darko Glavan

Ovako plodonosna sinergija između…jazzista i nazočne publike, događa (se) samo u rijetkim zvjezdanim trenucima Ivan-Ivica Stamać, Cantus