Udruga Kastafsko Kulturno Leto

Organizator

Udruga Kastafsko Kulturno Leto
Telefon
051 691 610
Email
kkl@kkl.hr

Trg Matka Laginje 4, 51215, Kastav
Pon – ned : 9:00 - 12:00 i 18:00 - 21:00

Trg Istraske Vile

Lokacija

Trg Istraske Vile
Trg Matka Laginje 2, 51215, Kastav

Datum

10.08.2021
Završeno

Vrijeme

21:00

Giipuja

S obzirom na prošlogodišnju obljetnicu 140 godina rođenja i 60 godina od smrti Ivana Matetića Ronjgova, hrvatskog skladatelja i melografa zaslužnog za promicanje i razvijanje istarsko primorske tradicionalne glazbe, nastao je projekt GIIPUJA za Matetića. Oživljavanje njegovih djela sa modernim pristupom te nove skladbe koje su naslonjene na rad Ivana Matetića Ronjgova glavni su motivi zastupljeni na novonastalom albumu.

Novi zvukovi, novi aranžmani, nove skladbe, nove suradnje, interesantni ambijenti, originalan i prepoznatljiv zvuk, uobličeni su u novi projekt i novo audio / video izdanje. Cijeli materijal je baziran na motivima tradicionalne glazbe Istre i Primorja. Radi se o projektu glazbenog istraživanja i inovacije u interpretaciji autohtone tradicionalne glazbe Istre i Primorja prezentirane jezikom suvremenog jazza.

Studijskim izdanjem i koncertnom promocijom nastoji se dočarati ono istinsko što taj projekt nudi – jazz improvizacije povezane istarskom ljestvicom, karakterističnim pejzažima, okusima i mirisima, koji daju izvedbi pravu notu što je posebno interesantno u turističko-kulturnom kontekstu. Naglasak je na ambijentu gdje se nastup izvodi te svaki nastup postaje karakterističan, originalan i nadahnut prostorom.

Članovi projekta/banda su:
Damjan Grbac – kontrabas, Tonči Grabušić – bubnjevi/udaraljke, Marko First – sopele, violina, mih, okarina, Aldo Foško – klarinet, bas klarinet.