Udruga Kastafsko Kulturno Leto

Organizator

Udruga Kastafsko Kulturno Leto
Telefon
051 691 610
Email
kkl@kkl.hr

Lokacija

Trg Belveder

Datum

06.08.2024

Vrijeme

21:00 - 23:00

Grupa Kožne jakne

Slobodan ulaz

Glazbeni sastav Kožne jakne aktivno djeluje već osam godina, od 2017. godine, kada su ga osnovali Igor Lesica sa sinovima Tonijem i Vidom te Igor Baćić sa sinom Rokom. Većinu glazbenika iznjedrilo je Glazbeno društvo Spinčići, a neki od njih bili su i polaznici glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov u Rijeci. Svi su osnivači i članovi bili iz istog mjesta, Trinajstića (13-tići), na području Grada Kastva. Prvi nastup imali su na Pusnoj ribarskoj fešti pul Trinajstić, 2017. godine.

Današnja postava grupe djelomično je izmijenjena s novim mladim glazbenicima (starosti od 16 do 24 godine). U najširoj postavi, koja uključuje i brass sekciju, grupa broji ukupno 8 članova.

Grupa Kožne jakne njeguje stil koji se temelji na hrvatskom i ex-YU rock repertoaru. Specifičnost grupe je i značajan dio repertoara na čakavskom dijalektu, tzv. Ča-val.

Grupa kontinuirano stvara i autorske skladbe koje se mogu čuti na nacionalnim radio postajama. Godine 2019. i 2021. grupa je ostvarila zapažene nastupe na Festivalu čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav, osvojivši nagrade oba puta.

Nakon višegodišnjeg autorskog rada, u ljeto 2023. godine, objavljuje svoj prvi nosač zvuka istoimenog naziva Kožne jakne. Predstavljanje albuma održano je velikim koncertom na Crekvine u Kastvu, u sklopu 32. Kastafskega kulturnega leta.

Mentor grupe je Igor Lesica, glazbenik i autor s preko 40 godina iskustva (ex grupa Kolaž, tonski studio, Glazbeno društvo Spinčići). U posljednje vrijeme autorski dio i vodstvo grupe preuzima gitarist benda, Teo Kažoki.