Udruga Kastafsko Kulturno Leto

Organizator

Udruga Kastafsko Kulturno Leto
Telefon
051 691 610
Email
kkl@kkl.hr
Crekvina

Lokacija

Crekvina
Kastav 6, 51215, Kastav

Datum

18.08.2023
Završeno

Vrijeme

21:00 - 23:00

Cijena

7€

Grupa Kožne jakne

Grupa Kožne jakne, skupina je glazbenika koji čine sastav s petogodišnjim glazbenim radom iza sebe.

Osnivači sastava su tata&sinovi Lesica i tata&sin Baćić. Većinu glazbenika iznjedrilo je Glazbeno društvo Spinčići, a članovi su bili ili su još uvijek polaznici glazbenih škola u Rijeci. Početna postava banda je iz istog mjesta Trinajstići (13-tići), Kastav. Današnja postava djelomično je izmijenjena s novim mladim glazbenicima (između 16 i 24 godine starosti), a u svojoj najširoj postavi grupa (band i brass sekcija) broji ukupno 8 članova.

Grupa Kožne jakne njeguje stil koji se temelji na hrvatskom rock, ex-yu rock i svjetskom rock i pop repertoaru, a specifičnost je ta, što se znatan dio repertoara odnosi i na čakavski rock repertoar tzv. Čaval.

Grupa kontinuirano stvara i autorske skladbe koje se mogu čuti na radio postajama, a tijekom 2021. godine njihove Budi iskrena i On je živel kako j otel zauzimale su više mjeseci najviše plasmane na Radio Rijeci i njezinim top listama Crocodil i Glista.

Nakon višegodišnjeg autorskog rada grupa ove godine objavljuje svoj prvi album uz promociju istog u sklopu programa manifestacije Kastafsko kulturno leto.

Grupa je u okviru svog djelovanja kontinuirano nastupala na karnevalskim i drugim događanjima u Kastvu (Zadnje polne va Kastve) te raznim glazbenim priredbama na Kvarneru i Istri.

Godine 2019. i 2021. zapaženo je nastupila s autorskim skladbama na renomiranom festivalu ČAnsonfest i oba puta osvojila nagrade, od kojih na posljednjem kao najbolji kantautori Festivala.

Ove, 2023. godine sudjeluje na festivalu MIK s autorskom pjesmom Kožna jaketa.

Mentor ove skupine je Igor Lesica, glazbenik i autor s preko 30 godina iskustva (ex Grupa Kolaž, rad u tonskom studiju, član Glazbenog društva Spinčići), a u posljednje vrijeme autorski dio i vodstvo grupe preuzima mladi Teo Kažoki gitarista banda.