Udruga Kastafsko Kulturno Leto

Organizator

Udruga Kastafsko Kulturno Leto
Telefon
051 691 610
Email
kkl@kkl.hr

Trg Matka Laginje 4, 51215, Kastav
Pon – ned : 9:00 - 12:00 i 18:00 - 21:00

Pod Ložom

Lokacija

Pod Ložom
Trg Matka Laginje, 51215, Kastav

Datum

25.07.2022
Završeno

Vrijeme

21:00 - 23:00

History Film Festival

History Film Festival je jedini međunarodni festival povijesnih dokumentarnih filmova u svijetu. Filmovi koji se prikazuju na History Film Festivalu pružaju poglede na određene događaje ili povijesne ličnosti iz različitih perspektiva, a rasvjetljavanjem prošlosti oni čine suvremeni svijet, aktualna zbivanja i drugačije kulture razumljivijima, bliskima. Prikazujući filmove raznovrsnih tematika i sadržaja koji koriste najrazličitije autorske pristupe, želja nam je pokazati da povijest može biti napetija od akcijskog filma i tajanstvenija od kriminalističkog romana. Ona može pričati nevjerojatno uzbudljive priče o temama čiji značaj, utjecaj i relevantnost s prolaskom vremena ne jenjava.

Retrospektivni program HFF-a u Kastvu najavljuje nadolazeće, šesto izdanje History Film Festivala. Publika će imati priliku pogledati sjajan biografski dokumentarac ‘’Tamas Barta – Požuri, mama te čeka kući’’ nagrađen za najbolju filmsku glazbu na 4.HFF-u.

Kastav već tradicionalno ljeti postaje mjesto ispunjeno glazbom zbog čega će program History Film Festivala upotpuniti radionica filmske glazbe pod vodstvom Igora Karlića, nagrađivanog autora filmske i scenske glazbe. Uz razgovor o porukama u glazbi, Karlić će polaznike radionice provesti čarobnim svijetom filmske glazbe, medija koji prenosi značenja, emocije i dočarava kompleksne sociopolitičke konotacije. Karlić će polaznicima posebno govoriti o glazbi kao izuzetno važnom, a često zaboravljenom dijelu svakog audiovizualnog uratka. U prvom dijelu radionice predstavit će svoj rad kroz isječke iz filmova na kojima je do sada radio. S polaznicima će kroz razne primjere filmova govoriti o različitim mogućnostima primjene glazbe u filmu, od glazbe kojoj je izvor vidljiv u kadru do one pridodane snimljenom materijalu. Karlić će s polaznicima istražiti ulogu glazbe u filmu, važnost izbora glazbe i različitih funkcija koje glazba u filmu može imati.