Udruga Kastafsko Kulturno Leto

Organizator

Udruga Kastafsko Kulturno Leto
Telefon
051 691 610
Email
kkl@kkl.hr

Trg Matka Laginje 4, 51215, Kastav
Pon – ned : 9:00 - 12:00 i 18:00 - 21:00

Lokvina

Lokacija

Lokvina
Trg Lokvina 3, 51215, Kastav

Datum

29.07.2022
Završeno

Vrijeme

18:00 - 20:00

Jerry Ricks Blues Festival – 1. Večer

Jerry Ricks Blues Festival je dobio ime u spomen i posvetu blues glazbeniku Philadelphia Jerryju Ricksu koji je kraće vrijeme živio u Kastvu. Rođen je 1940. u Philadelphiji, a život je proveo u putovanjima svijetom promičući izvorni blues. Snimio je nekoliko samostalnih albuma, a sudjelovao je s drugim glazbenicima na još dvadesetak. Bio je stručni suradnik i savjetnik brojnih ustanova koje proučavaju blues i folklor. Nastupao je s velikanima bluesa, ali i s modernim jazzerima. Jerry Ricks je posljednje godine života proveo u Kastvu koji je odabrao za za svoje posljednje počivalište, a nakon njegove smrti Turistička zajednica grada Kastva pokrenula je memorijalni Kastav Blues Festival koji odmah prerasta u jedan od najvećih i najprestižnijih blues festivala u Hrvatskoj. Festival se kontinuirano razvijao najprije od samoga Kastva do kompletnog riječkog prstena da bi, spajajući se s Opatija rivijera blues festivalom, prerastao u današnju formu pod novim nazivom Jerry Ricks Blues Festival koji pokriva područje Kastva i Opatijske rivijere.

LOVE RUNNERS BAND

Grupa se oformila u malom mjestu Lovranu spojivši strastvene ljubitelje glazbe iz cijeloga svijeta – američkog bluesa, rocka i swinga, španjolske glazbe, argentinskog tanga te kubanske glazbe. Tako je i nastao naziv Love Runners Band kako bi mjesto u kojem se Band našao uvijek bilo uspomena. Iz godine u godinu sastav je marljivo radio na repertoaru i kvaliteti pa je od sviranja na terasama kafića i hotela došao do nastupa na brojnim manifestacijama u regiji, Festivalu European Jazz Days u Rijeci i glavnoj pozornici zagrebačkog adventa na Trgu bana Jelačića. Izvode glazbu koju vole, obrađuju je na osebujan način sa željom da ostave trag u srcima svojih slušatelja. Love Runners Band čine: Jelena Brnelić (vokal), Franjo Črnjarić (sopran i tenor saksofon), Leo Škec (akustična gitara) i Vanja Vitezić (udaraljke).

LOVESICK DUO

Paolo Roberto Pianezza i Francesca Alinovi čine Lovesick Duo koji je posljednjih godina postao pravi hit na internetu lansiravši ih u glazbenu orbitu i priskrbivši im preko 120 nastupa godišnje. Samo na svom YouTube kanalu bilježe preko 7.000.000 „skinutih“ streaming videa. Njihov izričaj može se definirati kao Americana i temelji se na američkoj glazbi 40-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća – rock ‘n’ rollu, western swingu, countryju, ali uz dodatak dobro znanih talijanskih standarda ovaj „visokooktanski“ duo postaje pravom live poslasticom. Objavili su nekoliko albuma i redovito nastupaju diljem Europe i SAD-a. Kao glumci-glazbenici pojavljuju se u filmu Lamborghini ali i u seriji Speravo di morì prima (Sky TV).

KYLA BROX

Kyla Brox je u samom vrhu britanske blues scene. Proglašena je najboljom pjevačicom 2019. godine od strane European Blues Awards, a britanska kritika o njoj piše kao o najtalentiranijoj pjevačici svoje generacije. Njeni albumi dostižu čelne pozicije specijaliziranih glazbenih ljestvica i redovito su nominirani za prestižne nagrade u domeni blues glazbe. Karijeru profesionalnog glazbenika započinje već u 12. godini kao članica banda svoga oca, Victora Broxa, nakon čega gradi vlastitu karijeru. Jedinstvenom fuzijom bluesa, soula, R