Udruga Kastafsko Kulturno Leto

Organizator

Udruga Kastafsko Kulturno Leto
Telefon
051 691 610
Email
kkl@kkl.hr
Fortica

Lokacija

Fortica
Trg Matka Laginje 1 51215 Kastav

Datum

23.07.2023
Završeno

Vrijeme

21:00 - 23:00

Jerry Ricks Blues Festival – 2. Večer

Jerry Ricks Blues Festival je dobio ime u spomen i posvetu blues glazbeniku Philadelphia Jerryju Ricksu koji je kraće vrijeme živio u Kastvu. Rođen je 1940. u Philadelphiji, a život je proveo u putovanjima svijetom promičući izvorni blues. Snimio je nekoliko samostalnih albuma, a sudjelovao je s drugim glazbenicima na još dvadesetak. Bio je stručni suradnik i savjetnik brojnih ustanova koje proučavaju blues i folklor. Nastupao je s velikanima bluesa, ali i s modernim jazzerima. Jerry Ricks je posljednje godine života proveo u Kastvu koji je odabrao za  za svoje posljednje počivalište, a nakon njegove smrti Turistička zajednica grada Kastva pokrenula je memorijalni Kastav Blues Festival koji odmah prerasta u jedan od najvećih i najprestižnijih blues festivala u Hrvatskoj. Festival se kontinuirano razvijao najprije od samoga Kastva do kompletnog riječkog prstena da bi, spajajući se s Opatija rivijera blues festivalom, prerastao u današnju formu pod novim nazivom Jerry Ricks Blues Festival koji pokriva područje Kastva i Opatijske rivijere.

Slobodan ulaz

NICOLAS KURELIĆ BAND (HR)

Stvoren kao “hommage” pop i rock glazbi koja je obilježila modernu povijest, bend izvodi svjetske hitove poznatih autora u vlastitim aranžamanima baziranim na gitarističkim dionicama uz sašu Živanovića na bas gitari i Dejana Turka na bubnjevima, dajući tako pjesmama poseban i drugačiji prizvuk.

KING KING (UK)

Nakon što su na dodjeli British Blues Awards nagrada 2014. godine po treći puta za redom odnijeli nagradu za najbolji blues-rock band grupa King King pridružuje se legendarnom John Mayalu na obljetničkoj turneji, što predstavlja izuzetnu čast za svakog glazbenika u ovoj kategoriji. Blues Rock Review jednostavno ih opisuje kao: best blues-rock band in the world. Bilo kako bilo, King King imaju reputaciju jednog od najboljih bendova u svojoj domeni, a njihovi visoko-energetski nastupi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.