Udruga Kastafsko Kulturno Leto

Organizator

Udruga Kastafsko Kulturno Leto
Telefon
051 691 610
Email
kkl@kkl.hr

Trg Matka Laginje 4, 51215, Kastav
Pon – pet : 11:00 - 14:00 i 18:00 do 21:00
Sub – ned: 18:00 – 21:00 sat

Crekvina

Lokacija

Crekvina
Kastav 6, 51215, Kastav

Programska knjižica

Datum

srp 05 2021
Završeno

Vrijeme

18:00

Cijena

20kn

Kišni razdraganci (Ivanka&Mrle)

Kišni razdraganci su glazbeni projekt najautentičnijeg tandema hrvatske glazbene scene, Ivanke Mazurkijević (Stampedo, Mr.Lee & IvaneSky) i Damira Martinovića Mrleta (Let 3, MrLee & IvaneSky) koji po prvi puta zajednički rade glazbu za djecu (i sve one koji se tako osjećaju). Ova dva autora, snimili su tako cijeli album pjesama, a treba spomenuti kako su uz glazbenu priču predstavili i istoimenu slikovnicu koja prati priču o Kišnim razdragancima.

Riječ je o glazbi koja ni na koji način ne podilazi dječjoj publici, već osim što zove na fizičko gibanje = plesanje, ona predstavlja poticaj za djecu da glazbu dožive kao ozbiljnu umjetnost koja ima snažnu edukativnu ulogu. Ozbiljna je i količina fokusa koju djeca zadržavaju tijekom samog koncerta jer Ivanka i Mrle, osim što svojom scenskom pojavom osvajaju svaku pozornicu, nepogrešivi su i u interakciji te ostvarivanju poprilično bliske i guste komunikacije sa dječjom publikom.

Kišni razdraganci stvaraju nove, zarazne hitove koje će i djeca roditelji dugo nakon koncerta pjevušiti, a nije isključeno da mogu poželjeti i novu dozu kišne razdraganosti. Album Kišni razdraganci nagrađen je Porinom u kategoriji za najbolji Dječji album u 2020. godini.