Udruga Kastafsko Kulturno Leto

Organizator

Udruga Kastafsko Kulturno Leto
Telefon
051 691 610
Email
kkl@kkl.hr

Trg Matka Laginje 4, 51215, Kastav
Pon – ned : 9:00 - 12:00 i 18:00 - 21:00

Fortica

Lokacija

Fortica
Trg Matka Laginje 1 51215 Kastav

Datum

09.07.2023
Završeno

Vrijeme

20:30 - 22:00

Koncert polaznika radionice gitare i koncert Zoran Majstorović i Ipavec trio

Slobodan ulaz

Zoran Majstorović – gitara, oud
Aleksander Ipavec – harmonika
Bojan Skočilić – kontrabas

Koncert Radionice gitare, na kojem njeni polaznici predstavljaju čime su se bavili tijekom petodnevnog rada, tradicionalno se održava zadnjeg dana u večernjem terminu, nakon čega slijedi koncert umjetničkog voditelja Festivala gitare i voditelja radionice.

Jedan od najboljih regionalnih harmonikaša, Aleksander Ipavec, poznat je kao lider fenomenalnog sastava Etnoploč, vrhunski edukator i dobitnik brojnih nagrada na internacionalnim festivalima. Njegove izvedbe glazbe jednog od najvećih harmonikaša u povijesti, Astora Piazzolle, nadaleko su poznate. 

Zoran Majstorović hrvatski je jazz i etno gitarist, multi instrumentalist, aranžer, kompozitor i producent. Dobitnik je raznih nagrada: Status kao najistaknutiji hrvatski etno instrumentalist, Damir Dičić kao najistaknutiji hrvatski jazz gitarist, Miroslav Sedak Benčić kao najistaknutiji hrvatski jazz kompozitor, višestruki je dobitnik nagrade Porin, redovni član Hrvatskog društva skladatelja te član HZSU-a. Osim fenomenalnih tango izvedbi ovaj sastav izvodi brazilske bossa nove i sambe te poneku pjesmu sa područja Balkana.