Udruga Kastafsko Kulturno Leto

Organizator

Udruga Kastafsko Kulturno Leto
Telefon
051 691 610
Email
kkl@kkl.hr
Crekvina

Lokacija

Crekvina
Kastav 6, 51215, Kastav

Datum

15.07.2023
Završeno

Vrijeme

21:00 - 23:00

Cijena

25€

Let 3

Cijena ulaznice u pretprodaji: 20 €

Let 3 je rock sastav iz Rijeke, osnovan 1987. godine. Članovi sastava su Damir Martinović – Mrle (bas), Zoran Prodanović – Prlja (vokal), Ivan Šarar (elektronika), Dražen Baljak – Baljak (gitara), Matej Zec – Knki (gitara) i Branko Kovačić – Husta (bubnjevi).

Sastav je od početka djelovanja pratila osobita pažnja. Postajale su vidljivije i ostale kvalitete sastava; izuzetni tekstovi, uvijek perfektan izvođački nivo, dramaturška i stilska dorađenost koncerata i javnih istupa, glazbena specifičnost uvijek praćene specifičnim humorom i osjećajem za bizarno.

Drugi album, El Desperado, objavljen je u prosincu 1991. godine. Na ploči su obrada Vjernog psa, Fuck Famiglia, Ha ha ha, Pokvarena žena i Mona. Na turnejama koje su uslijedile i to na nastupima u Zagrebu, Rijeci i Ljubljani snima se materijal za koncertnu ploču tipičnog naziva Živi kurac, koja je objavljena u ljeto 1996. godine. Ovaj dvostruki album jedan je od najkvalitetnijih radova uživo domaće popularne glazbe.

U rujnu 1997., izašao je i dotad najdrastičniji koncept sastava, album Nečuveno. To je vjerojatno jedini glazbeni proizvod na kojemu nema baš ničega (ni snimljene tišine), a kojega je kupilo 350 štovatelja. Projekt je bio praćen video spotom Neviđeno (plavim praznim ekranom) i promocijom na centralnom riječkom trgu.

Album Bombardiranje Srbije i Čačka je objavljen 2005. godine, a pripreman gotovo pune tri godine. Unikatan je to spoj naizgled nespojivog – rocka, etna, narodnjaka, trasha, ex-YU sweet popa osamdesetih, elektronike, drum’n’ bassa i nu metal prangijanja. Album nudi shizofrenu viziju Nove Jugoslavije i njenih pripadajućih republika i pokrajina u svim aspektima.