Udruga Kastafsko Kulturno Leto

Organizator

Udruga Kastafsko Kulturno Leto
Telefon
051 691 610
Email
kkl@kkl.hr
Crekvina

Lokacija

Crekvina
Kastav 6, 51215, Kastav

Datum

22.07.2021
Završeno

Vrijeme

Četvrtak
18:30

Cijena

20€

Mali mići princ

Tekst: Vjeko Alilović, režija: Tajana Dukić, scenografija: udruga Društvo „Naša djeca“ Kastav, kostimografija: Maja Perman iz obrta „Ma’at“ i sudionici mjuzikla, instrumentalna pratnja: mr. art. Tajana Dukić (klavijature) i Ante Radnić, prof. (gitara), autorica glazbe: mr. art. Tajana Dukić, glume: Lora Milić, Mara Lukanović, Tin Mlakar, Dorian Rubeša, Andrija Frlan i Ante Radnić

„Mali mići princ“ je mjuzikl za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, no izvedba će svakako, zbog tendencije učenja kroz humor i upoznavanja čakavskog narječja, biti zanimljiva i odraslima. Scenarij mjuzikla „Mali mići princ“ čiji je autor, već dobro poznati scenarist Vjeko Alilović, osmišljen je vrlo mudro, jer kroz dramaturgiju, likovnu i glazbenu umjetnost ukazuje na probleme današnjeg ponašanja djece u oholoj egzistenciji pravila koja je nametnuo razvoj društva. Istovremeno podsjeća publiku na bitne i sretne trenutke u životu svakog pojedinca te ju na taj način uči kako uočiti primarne važnosti u životu odnosno sitnice koje čine život, a zaboravljene su. Cijela radnja proteže se kroz čakavsko i štokavsko narječje kojim se suptilno naglašava da bismo, bez obzira na jezične, karakterne, starosne i izgledne razlike i barijere, svi trebali u sebi njegovati poštovanje, ljubaznost i veliko srce.
Dakle, možemo reći da svakako ne treba propustiti raznolikost mjuzikla „Mali mići princ“ čija je prava i prepoznatljiva vrijednost u uvođenju djece, mladih i odraslih u čudesni i raznoliki svijet glazbe, dramskog izraza i pravih životnih vrijednosti, a sve to kroz širenje našeg ponosnog kastafskog „ča“.