Udruga Kastafsko Kulturno Leto

Organizator

Udruga Kastafsko Kulturno Leto
Telefon
051 691 610
Email
kkl@kkl.hr
Crekvina

Lokacija

Crekvina
Kastav 6, 51215, Kastav

Datum

28.07.2023
Završeno

Vrijeme

21:00 - 23:00

Cijena

20€

Matija Cvek & The Funkensteins

Cijena ulaznice u pretprodaji: 15 €

Matija Cvek glazbenik je čija je prepoznatljivost jedna od najbrže rastućih na hrvatskoj glazbenoj sceni, vlasnik dva Porina, onog za najbolji pop album te za najbolju mušku izvedbu za pjesmu Ptice. Polovicom travnja prošle godine objavio je svoj debitantski album Izbirljivo i slučajno koji se već u prvom tjednu našao na broju jedan najprodavanijih albuma, a izvrsne recenzije glazbenih kritičara i dalje pristižu. Veliki skok u Matijinoj profesionalnoj karijeri krenuo je nakon što je objavio prvi singl, pjesmu Visine, koja je postala veliki YouTube HIT u Hrvatskoj sa skoro 2 milijuna pregleda. Potom je nastavio nizati hit do hita poput brze, pop-funk pjesme Praviš me ludim koja je osvojila radijske postaje diljem Hrvatske, funk pjesma Probudi se koju je napravio u suradnji sa Sašom Antićem i Mladenom Badovincem, članovima popularne hip hop grupe TBF, pop swing balada Ako nađem nekoga napisana za crtani film Korgi, Nasloni se u suradnji s Matijom Dedićem. S pjesmom Ptice osvojio je prvo mjesto na 68. Zagrebačkom festivalu, a trenutni hit u suradnji s Eni Jurišić Trebaš li me ne silazi s top ljestvica.

Ovo je svakako njegova godina jer i dalje niže nagrade. Na nedavno održanoj svečanoj dodjeli nagrada Cesarica i Zlatni Studio dobitnik je nagrade za pjesmu godine Trebaš li me.

Matiju Cveka odlikuju iznimno kvalitetni live nastupi sa svojim bandom The Funkensteins s kojima izvodi, kako autorske pjesme, tako i covere pjesama funk, pop i R&B izvođača poput Bruno Marsa, Stevie Wondera, Dina Dvornika i Michael Jacksona.