Udruga Kastafsko Kulturno Leto

Organizator

Udruga Kastafsko Kulturno Leto
Telefon
051 691 610
Email
kkl@kkl.hr
Crkva Sv. Jelene Križarice

Lokacija

Crkva Sv. Jelene Križarice
Sveta Jelena Križarica, Kastav, 51215, Kastav

Datum

09.08.2021
Završeno

Vrijeme

21:00

Od klasične glazbe do mjuzikla

KARLA MAZZAROLLI (sopran) magistrirala je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Cynthie Hansell-Bakić.

Do sada je sudjelovala i osvajala nagrade na brojnim pjevačkim natjecanjima. Tijekom školovanja nastupala je na nizu koncerata u Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji te je nastupila u ulogama Amora iz opere Ch. W. Glucka Orfej i Euridika u sklopu Creskih kulturnih večeri 2018. te Despine u studentskoj produkciji opere W. A. Mozarta Cosi fan tutte. Usavršavala se kod uglednih opernih pedagoga i umjetnika: Dunja Vejzović, Claudia Visca, Gerhard Zeller, Dafne Evangelatos, Reiner Trost, Florian Boesch, Marie Helle, Anatoli Goussev i drugih.
Pored glazbenog obrazovanja završila je i preddiplomski studij Povijesti umjetnosti i Engleskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

KRISTINA OWAIS (sopran) rođena je u Osijeku. Magistrirala je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, nastavila usavršavanje na Kuntunivrsitätu u Grazu. Osvojila je brojne domaće i međunarodne nagrade, uključujući Osakar znanja 2011. u kategoriji solo pjevanja. Nacionalni debi je imala 2015. godine u HNK Osijek, u ulozi Zerline u Mozartovoj operi Don Giovanni. Ostvarila je niz profesionalnih nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu. Neke od uloga koje je tumacila su: Euridika (C. W. Gluck), Bastienne (W. A. Mozart), Fiordiligi (W. A. Mozart), Anna (M. Gorki). Usavršavala se s brojnim međunarodnim opernim stručnjacima poput David Gowland (Royal Opera House), Liora Maurer (Metropolitan Opera), Amanda Roocroft (Royal College of Music), Biserka Cvejić, Gerhard Zeller, Lucy Arner, Ira Siff, Đorđe Nešić i ostalima.

NATALIJA MARYCHEVA rođena je 1965 u Rusiji. Kao glazbenik radi od 1982 g. Do 1995 g. radila je kao korepetitor više kategorije na odsjeku za dirigiranje državnog konzervatorija “M.I. Glinka” u Nižnjem Novgorodu. Od 1995. do 2019. radila je kao profesor klavira u školi “Mirković” (Opatija, Hrvatska). Njezini učenici osvojili su velik broj visokih nagrada na međunarodnim i državnim natjecanjima. 2013 godine joj je dodijeljena godišnja nagrada HDGPP. Solističke koncerte, osim u Rusiji i Hrvatskoj, održavala također u Njemačkoj, Austriji i Italiji. Kao korepetitor i član komornih ansambala ima široku koncertnu suradnju sa domaćim i stranim glazbenicima. Od 2014 radi kao korepetitor opere HNK I. pl. Zajc u Rijeci.