Udruga Kastafsko Kulturno Leto

Organizator

Udruga Kastafsko Kulturno Leto
Telefon
051 691 610
Email
kkl@kkl.hr
Lokvina

Lokacija

Lokvina
Trg Lokvina 3, 51215, Kastav

Datum

23.07.2024

Vrijeme

21:00 - 23:00

Plesna udruga RI Dance – plesna predstava Čipka

Slobodan ulaz

Plesna udruga RI DANCE iz Rijeke, ponukana osjećajem ljubavi i povezanosti s primorskim zavičajem, osmišljava interdisciplinarnu predstavu Čipka koja na emotivan i maštovit način osvješćuje osjećaj doma, koristeći pritom primarno ples i pokret, ali i glas, glazbu i književnost kao medij. Dvadeset plesača na sat vremena postaju stanovnici malog, primorskog mjesta i svojim performansima prikazuju isječke dana života u Primorju.

Predstava govori o vrijednostima i ljepotama koje se u današnje vrijeme nerijetko zaboravljaju. Njeguje osjećaj povezanosti unutar zajednice, ljepotu toplog međuljudskog odnosa i iskrene podrške. Cijeni i daje vrijednost teškom i mukotrpnom radu. Ne zaboravlja tradiciju. Uživa u ugodnoj rutini. Veliča snagu golog kamena, crpi ljekovitost bilja i punim plućima udiše miris mora.

Cilj predstave jest proizvesti osjećaj doma, stvoriti povezanost s našim zavičajem, potaknuti na njegovanje tradicije i njezinih vrijednosti, osvijestiti njegovu snagu i ljepotu te konačno, nadahnuti i pozvati publiku da zajedno s nama spletu čipku svoga života – jednako vrijednu, unikatnu i lijepu kao što je naš Primorski kraj.

Kreativni tim: Dolores Bugarin, Martina Laginja, Pavla Pinezić, Andrea Šikljan, Larisa Štefančić
Tekst: Andrea Šikljan
Koreografija: Martina Laginja, Larisa Štefančić
Scenografija: kreativni tim Plesne udruge Ri DANCE
Kostimografija: Dolores Bugarin, Suzana Mužić, Pavla Pinezić, Jadranka Šegota
Trajanje: 60 min