BABA produkcija

Organizator

BABA produkcija
Crekvina

Lokacija

Crekvina
Kastav 6, 51215, Kastav

Datum

20.07.2023
Završeno

Vrijeme

21:00 - 23:00

Cijena

25€

Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor

Jedan od naših najboljih glumaca sa svjetskom karijerom, pjesnik i glazbenik koji suvereno vlada pozornicom u svakoj ulozi, održat će koncert pod nazivom ETO PJESMA.

Njegovi koncerti uvijek su posebni i emotivni jer Rade između hitova poput Barbara, Panonske trešnje, Ne daj se, Ines, Kad umre ljubav i ostalih, priča angedote i vodi dijalog s publikom.

Na njegovom koncertnom repertoaru odnedavno se nalaze i pjesme s posljednjeg objavljenog albuma Ne okreći se, sine, vrhunskog glazbenog ostvarenja. Deset pjesama Šerbedžija je snimio uz ekipu sjajnih glazbenika: Davora Smotkea Smotalića (perkusije, prateći vokal), Darija Hleba (bas gitara), Marija Igreca (gitara), Antuna Stašića (violina, parateći vokal), Marjana Krajnu (harmonika) te gosta Dadu Marinkovića iz Parnog Valjka (bubnjevi).

Hvaljen od strane kritike i publike ovaj je album najavljen hitom Eto pjesma koju je za njega napisao Husein Hasanefendić Hus. Svoj autorski doprinos ovom albumu dali su i drugi sjajni glazbenici: Damir Urban koji je za Šerbedžiju napisao pjesmu Govorila je tako tiho, tiho, Elvis Stanić koji je napravio sjajan aranžman za pjesmu Grad Drage Mlinarca, Mario Igrec za pjesmu Suzo moja, strpi se autora Zlatka Arsalangića, Ante Gelo za pjesmu Ostala si uvijek ista autora Đorđa Novkovića i Željka Sabola. Na novom albumu Šerbedžija je dao i svoj autorski potpis, pjesmu Šeherezda posvetivši ju poznatom slovenskom kazališnom redatelju Tomažu Panduru čiji je prerani odlazak prije četiri godine pogodio kulturnu scenu na ovim prostorima. Aranžman za ovu pjesmu napravio je Diran Tavitjan. Na albumu se nalaze i dvije suradnje, s Gabi Novak i Matijom Dedićem u Arsenovoj pjesmi Od kako te ne volim te u izvedbi Na nešto me sjeća taj grad koju je Rade Šerbedžija otpjevao zajedno s autorom skladbe, Darkom Rundekom. Naslovnu pjesmu Ne okreći se, sine Šerbedžija je napisao još 1989. godine, uglazbio ju je Gabor Lengyel, a Mario Igrec napravio je novi aranžman.