VIRIDO

Organizator

VIRIDO
Crekvina

Lokacija

Crekvina
Kastav 6, 51215, Kastav

Datum

17.08.2023
Završeno

Vrijeme

21:00 - 23:00

Cijena

20€

Sanja, Marinko i Zec – najveći hitovi grupe Novi fosili

Malo je glazbenih imena koja su se oduprla mijeni vremena i trendova i koja su ostala omiljena kod svih generacija. Upravo takvo rijetko ime su Novi fosili koji su 2019. godine proslavili čak 50 godina postojanja. Posvjedočit će to i jedini član benda koji je tu od samog početka pa do danas – Marinko Colnago, a koji se još uvijek sjeća te 1969. godine kada je sa Slobodanom Momčilovićem osnovao bend. Mijenjali su se članovi benda, neki su nažalost prerano napustili ovaj svijet, poput omiljene pjevačice Đurđice Barlović, osnivača benda Slobodana Momčilovića, te posljednjeg bubnjara Nenada Šarića, ali Novi fosili su bili jači od svih prepreka i sada već pedeset godina šire „dobre vibracije“.

Bend je tijekom godina osvojio sve najvažnije diskografske nagrade, a vrlo su zapaženi bili i na inozemnim festivalima i natjecanjima. Njihove ploče i albumi godinama su najprodavanije, a njihove pjesme postale su hitovi svih vremena: Za dobra stara vremena, Da te ne volim, Reci mi tiho, Saša, Šuti moj dječače plavi, Sanja, Košulja plava

Uz Rajka Dujmića, autora nekih od najvećih hitova grupe, zasigurno je najprepoznatljivije lice benda Sanja Doležal koja s Fosilima nastupa još od 1983. godine. U grupu je došla s dvadeset godina, ali je vrlo brzo postala jedna od najvećih zvijezda bivše države, te je s Fosilima proputovala Evropu, Rusiju, Kanadu i Sjedinjene Američke Države.

Godine 1987. Novi fosili predstavljaju Jugoslaviju na Eurovizijskom natjecanju u Bruxellesu s pjesmom Ja sam za ples i osvajaju četvrto mjesto. Singl s pjesmom objavljen je u devet evropskih zemalja.

Danas, nakon više od pedeset godina od pokretanja benda, njihova je dužnost generacijama koje dolaze prenijeti svoju ostavštinu, pa Marinko Colnago, Sanja Doležal i „dobri duh benda“ Vladimir Kočiš Zec svojom energijom na svakom nastupu slave glazbu, tradiciju i ljubav za publiku svih generacija.