Udruga Kastafsko Kulturno Leto

Organizator

Udruga Kastafsko Kulturno Leto
Telefon
051 691 610
Email
kkl@kkl.hr
Kuća Belice

Lokacija

Kuća Belice
Trg Matka Laginje 2, 51215, Kastav

Datum

16.08.2023
Završeno

Vrijeme

21:00 - 23:00

Spart Jazz Quartet

Slobodan ulaz

Spartaco Črnjarić – gitara
Majda Marenčić – vokal
Damjan Grbac – kontrabas
Tonči Grabušić – bubnjevi

Spartaco Črnjarić od svoje četrdesete godina svira gitaru u brojnim glazbenim sastavima. Više od 20 godina bio je član kultne grupe Bonaca, koja je započela popularni ča-val 70-ih godina. Jedan je od najistaknutijih jazz glazbenika na području Kvarnera i Hrvatske što pokazuje suradnja s brojnim glazbenicima.

Majda Marenčić svoje prvo glazbeno iskustvo stekla u poznatom riječkom ansamblu Putokazi, gdje je radila na projektima Nova zemlja i Hrvatske narodne uspavanke, autora Elvisa Stanića. Sudjelovala je u predstavama Kralj Lear i Medeja Kazališta Ulyssess na Brijunima, a nastupa i kao članica različitih višeglasnih vokalnih sastava.

Damjan Grbac svoju je glazbenu karijeru započeo u Glazbenom društvu Spinčići, svirajući klarinet. Godine 2005. počinje svirati kontrabas te je diplomirao s najboljom ocjenom na jazz akademiji Giuseppe Tartini u Trstu. Vodi svoj quartet GIIPUJA.

Tonči Grabušić svira bubnjeve od trinaeste godine. Kasnih 80-ih pridružuje se najvećem kantautoru regije, Đorđu Balaševiću, s kojim intenzivno nastupa na više od 200 koncerata, a svjedoči i posljednjoj Jugoslavenskoj turneji. 90-ih, s Elvisom Stanićem osniva ELVIS STANIĆ GROUP, s kojim nastupa na Montreux Jazz Festivalu.