Datum

13.08.2024

Vrijeme

21:00 - 23:00

Spart Jazz Quartet

Slobodan ulaz

Na ovogodišnjem Kastafsken kulturnen lete, publika će imati priliku čuti nove autorske skladbe Spartaca Črnjarića koje će se naći na njegovom nadolazećem studijskom albumu. Neke od skladbi bit će izvedene po prvi puta pred publikom.

Spartaco Črnjarić od svoje četrdesete godina svira gitaru u brojnim glazbenim sastavima. Proveo je više od 20 godina kao član kultne grupe Bonaca, koja je utrla put popularnom Ča-valu tijekom 70-ih godina. Kroz svoju karijeru, Črnjarić je postao jedan od najistaknutijih jazz glazbenika na području Kvarnera i Hrvatske, što potvrđuje njegova dugogodišnja suradnja s brojnim glazbenicima.

Aldo Foško je kao instrumentalist zastupljen na devet studijskih albuma objavljenih u Hrvatskoj i inozemstvu, a nastupao je na brojnim festivalima u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Mađarskoj, Austriji, Španjolskoj i Portugalu. Uz izvođačku praksu bavi se skladanjem, aranžiranjem, pedagoškim i znanstvenim radom te glazbenom kritikom.

Damjan Grbac je svoju glazbenu karijeru započeo u Glazbenom društvu Spinčići, svirajući klarinet. 2005. godine, prelazi na sviranje kontrabasa te diplomira s najboljom ocjenom na jazz akademiji Giuseppe Tartini u Trstu. Vodi svoj quartet GIIPUJA.

Tonči Grabušić svira bubnjeve od trinaeste godine. Kasnih 80-ih pridružuje se najvećem kantautoru regije, Đorđu Balaševiću, s kojim je nastupio na više od 200 koncerata, uključujući i posljednju Jugoslavensku turneju. Devedesetih godine s Elvisom Stanićem osniva ELVIS STANIĆ GROUP, s kojim nastupa na Montreux Jazz Festivalu.