Udruga Kastafsko Kulturno Leto

Organizator

Udruga Kastafsko Kulturno Leto
Telefon
051 691 610
Email
kkl@kkl.hr

Trg Matka Laginje 4, 51215, Kastav
Pon – ned : 9:00 - 12:00 i 18:00 - 21:00

Kuća Belice

Lokacija

Kuća Belice
Trg Matka Laginje 2, 51215, Kastav

Datum

15.07.2021
Završeno

Vrijeme

21:00

Napomene

Otkazano
Otkazan Event

SpartJazz Quintet

O novim terminima bit ćete pravovremeno obaviješteni.

Spartaco Črnjarić od svoje četrnaeste godine svira gitaru u brojnim glazbenim sastavima. Više od 20 godina bio je član kultne grupe Bonaca, koja je započela popularni ča-val 70-ih godina. Jedan je od najistaknutijih jazz glazbenika na području Kvarnera i Hrvatske što pokazuje suradnja s brojnim glazbenicima.

Damjan Grbac svoju je glazbenu karijeru započeo u GD Spinčići, svirajući clarinet. Godine 2005. počinje svirati kontrabas te je diplomirao s najboljom ocjenom na jazz akademiji Giuseppe Tartini u Trstu.

Tonči Grabušić svira bubnjeve od trinaeste godine. Kasnih 80-ih pridružuje se najvećem kantautoru regije, Đorđu Balaševiću, s kojim intenzivno nastupa na više od 200 koncerata, a svjedoči i posljednjoj Jugoslavenskoj turneji 90-ih. S Elvisom Stanićem osniva E.S. GROUP, s kojim nastupa na Montreux Jazz Festivalu.

Majda Marenčić svoje prvo glazbeno iskustvo stekla je u poznatom riječkom ansamblu Putokazi, gdje je radila na projektima Nova zemlja i Hrvatske narodne uspavanke, autora Elvisa Stanića. Sudjelovala je u predstavama Kralj Lear i Medeja Kazališta Ulyssess na Brijunima, a nastupa i kao članica različitih višeglasnih vokalnih sastava.

Franjo Črnjarić glazbenu naobrazbu je započeo pohađanjem satova gitare i klarineta, a alt, tenor i sopran saksofon svira posljednjih 10 godina. U početku nastupa u Puhačkom orkestru Lovran, a kasnije i u Big bandu Josipa Pepija Forembachera. Ostvario je i niz značajnih nastupa sa Big Bandom Kvarner kojim je dirigirao Drago Diklić.
Ove godine SpartJazz Quintet izvest će brojne autorske kompozicije od Spartaca Črnjarića kao i evergreene jazz glazbe.