Udruga Kastafsko Kulturno Leto

Organizator

Udruga Kastafsko Kulturno Leto
Telefon
051 691 610
Email
kkl@kkl.hr
Crekvina

Lokacija

Crekvina
Kastav 6, 51215, Kastav

Datum

02.07.2021
Završeno

Vrijeme

20:00

Svečano otvaranje – Ženska i muška klapa Kastav

U prigodi ovogodišnjeg iznimno vrijednog jubileja 30. Kastafskega kulturnega leta, Ženska i Muška klapa Kastav pripremaju koncert njegovog svečanog otvaranja, kojim će ujedno biti obilježeno otvaranje novouređene i obnovljene kastavske ljetne pozornice Crekvina. Počeci kastavskog ljetnog festivala kulture nerazdvojno su povezani sa snažnom mladalačkom klapskom energijom s početka devedesetih godina prošlog stoljeća.

Svojevrsni vršnjaci, KKL i Muška klapa Kastav, na čijem valu entuzijazma nepune dvije godine kasnije nastaje i Ženska klapa Kastav, združenim snagama ostvaruju program koji je osmišljen kao svojevrsna retrospektiva njihovih brojnih uspješnih suradnji tijekom minulih trideset godina. Uz klasični klapski repertoar, u programu koncerta će ponovno biti prostora za nove iskorake s namjerom njegovog osuvremenjivanja zahvaljujući svježim vokalno-instrumentalnim izvedbama, dok će poseban naglasak biti na izvornim i autorskim skladbama temeljenih na čakavštini našeg zavičaja.

Zasigurno će poklonicima izvorne a cappella klapske pjesme, ali i pobornicima nešto suvremenijeg klapskog izraza ovaj koncert biti prava prilika za užitak u prekrasnom ambijentu živopisne i novoobnovljene kastavske ljetne pozornice na kojoj će se Kastavkama i Kastavcima, uz pratnju vrhunskih glazbenika pratećeg benda, pridružiti uvijek rado viđeni gosti: Vivien Galletta, Mario Lipovšek Battifiaca i Dražen Turina Šajeta.