Udruga Kastafsko Kulturno Leto

Organizator

Udruga Kastafsko Kulturno Leto
Telefon
051 691 610
Email
kkl@kkl.hr
Crkva Sv. Jelene Križarice

Lokacija

Crkva Sv. Jelene Križarice
Sveta Jelena Križarica, Kastav, 51215, Kastav

Datum

05.07.2024

Vrijeme

21:00 - 23:00

Cijena

7€

Zagreb Guitar Duo

Cijena ulaznica u pretprodaji: 5€

Zagreb Guitar Duo osnovan je 2014. godine sa ciljem promicanja repertoara za dvije gitare i popularizacije gitarskog dua u Hrvatskoj. Morana Pešutić i Tomislav Vasilj u svoje programe redovito uključuju i hrvatsku glazbu za gitaru, a u nastojanju da prošire repertoar za dvije gitare surađuju s hrvatskim skladateljima.

Zagreb Guitar Duo nastupio je na brojnim festivalima i koncertima, a među najznačajnijim su Zagrebački gitaristički festival, Međunarodni gitaristički festival Tremolo u Skopju, Youngmasters festival u Samoboru, Međunarodno gitarističko natjecanje Ida Presti i Baromus festival u Rovinju.

Morana Pešutić diplomirala je gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Darka Petrinjaka, nakon čega upisuje poslijediplomski studij na Kraljevskom konzervatoriju u Haagu u klasi profesora Zorana Dukića, gdje je i magistrirala 2009. godine.

Nastupala je diljem Hrvatske i Europe, a velik dio njenog koncertnog života čini komorno muziciranje pa je tako bila član nekoliko komornih sastava, među kojima su The Hague Guitar Quartet i Amicorde Guitar Trio. Godine 2018. sudjelovala je u projektu Guitarrismo uz Zorana Dukića, Petrita Çekua, Maroja Brčića, Tomislava Vukšića, Tvrtka Sarića, Krešimira Bedeka i Pedra Ribeira Rodriguesa.

Tomislav Vasilj studirao na Hochschulle für Musik und darstellende Kunst u Grazu. Godine 1998. magistrirao je u klasi prof. Martina Myslivečeka. Od 2003. član je Zagrebačkog gitarističkog kvarteta s kojim je nastupio u više od 20 zemalja Europe, Sjeverne Amerike, Afrike i Azije te snimio nekoliko nosača zvuka. Kao član spomenutog kvarteta nastupao je s raznim orkestrima, među kojima je i Zagrebačka filharmonija. Kao solist je nastupio na brojnim manifestacijama, među kojima se ističu Varaždinske barokne večeri i Glazbena tribina.