Udruga Kastafsko Kulturno Leto

Organizator

Udruga Kastafsko Kulturno Leto
Telefon
051 691 610
Email
kkl@kkl.hr

Trg Matka Laginje 4, 51215, Kastav
Pon – ned : 9:00 - 12:00 i 18:00 - 21:00

Crekvina

Lokacija

Crekvina
Kastav 6, 51215, Kastav

Datum

14.07.2022
Završeno

Vrijeme

21:00 - 23:00

Zna se ki j’ ovdeka šef!

Tekst: Tajana Dukić, režija: Tajana Dukić, scenografija: udruga Društvo „Naša djeca“ Kastav
Instrumentalna pratnja: mr. art. Tajana Dukić (klavijature) i Ante Radnić, prof. (gitara)
Autorica glazbe: mr. art. Tajana Dukić
Glumačka postava: Lora Milić, Aurora Travalja, Mara Lukanović, Franko Travalja, Tin Mlakar, Dorian Rubeša i Andrija Frlan

Zna se ki j’ ovdeka šef! je mjuzikl koji je, zbog tendencije učenja kroz humor i upoznavanja čakavskog narječja, zanimljiv i djeci i odraslima, a samim time i nasljednik prošlogodišnjeg mjuzikla „Mali mići princ“.

Scenarij mjuzikla Zna se ki j’ ovdeka šef! čija je autorica, Tajana Dukić, osmišljen je vrlo mudro, jer kroz dramaturgiju, likovnu i glazbenu umjetnost oslikava svakodnevne probleme i borbe u odnosu roditelj-dijete. Situacije u ovom mjuziklu koje su dobro znane svakoj obitelji, na domišljat i humorističan način uče kako uočiti primarne važnosti u životu, kako se uvijek isplati potruditi više i kako nije uvijek sve onako kako se čini na prvi pogled. Cijela radnja proteže se kroz čakavsko i štokavsko narječje kojim se suptilno naglašava da bismo, bez obzira na jezične, karakterne i dobne razlike, svi trebali u sebi njegovati poštovanje, ljubaznost i želju za učenjem.

Prava i prepoznatljiva vrijednost mjuzikla zapravo se skriva u uvođenju djece, mladih i odraslih u čudesni i raznoliki svijet glazbe, dramskog izraza i pravih životnih vrijednosti, a sve to kroz širenje našeg ponosnog kastafskog „ča“. Sve navedeno itekako je vrijedan razlog da se mjuzikl pogleda i posluša, a usput i dozna tko je zapravo pravi šef.