Udruga Kastafsko Kulturno Leto

Organizator

Udruga Kastafsko Kulturno Leto
Telefon
051 691 610
Email
kkl@kkl.hr

Trg Matka Laginje 4, 51215, Kastav
Pon – ned : 9:00 - 12:00 i 18:00 - 21:00

Lokacija

Sportska dvorana "Matija Katalinić"

Datum

18.08.2022
Završeno

Vrijeme

21:00 - 23:00

Cijena

100€

Zorica Kondža > !!!Promjena lokacije!!!

!!! VAŽNO!!! > Zbog najave lošeg vremena večerašnji koncert Zorice Kondže će se umjesto na Crekvini održati u Sportskoj dvorani “Matija Katalinić” u Kastvu s početkom u 21 sat!!!

Cijena ulaznice – pretprodaja: 80.00 kn

Zorica Kondža je hrvatska pjevačica poznata po svojim iznimnim vokalnim sposobnostima i velikom rasponu glasa za koji neki muzički znalci kažu da je „najbolje sačuvana tajna hrvatske pop glazbe“. U njezinom glasu se spajaju mediteranski temperament s modernim tokovima poput soula, bluesa i rock and rolla, a prepoznat je i izvan granice Hrvatske. Tako je u Dresdenu (Njemačka) 1984. godine osvojila prvu nagradu stručnog žirija, a istu nagradu je sljedeće godine dobila i u Pragu (Češka). Prije samostalne karijere ostala je zapamćena kao vokal grupe Stijene, gdje je mogla izraziti svoju rokersku stranu.

Nastupila je na brojnim festivalima, a tijekom svoje bogate karijere osvojila je velik broj nagrada i priznanja, kako publike, tako i kritike. Godine, 1984. napušta bend i započinje solo karijeru. U počecima je bila prateći vokal velikih zvijezda poput Olivera Dragojevića i Miše Kovača. Nakon toga, počela je nastupati samostalno te je tijekom karijere surađivala s mnogim velikim imenima kao što su Zdenko Runjić i Nenad Ninčević. Ipak, najljepše ljubavne balade Zorice Kondže potpisuje njezin suprug Banov. Njenu solo karijeru obilježili su festivali, a ponajviše njezin domaći Splitski festival. Dugi niz godina, svaki put iznova uveseljavala je svoju domaću publiku izvedbama od kojih su najzapamćenije Pokora, Vrijeme ljubavi, Ti si moj san s Oliverom Dragojevićem, Do posljednjeg daha s Nenom Belanom, Zarobljena, Dobar dan ti, dušo s Tonyjem Cetinskim i Zauvijek.

Osim Splitskog festivala, nastupala je i na Melodijama Istre i Kvarnera, na Zadarfestu, na Festivalu Opatija i mnogim drugima. Okosnica njezine karijere bio je koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, gdje je 2015. obilježila trideset godina svoje bogate karijere.

Nakon svega što je dala hrvatskoj glazbi, 2015. godine dobila je i nagradu Status Hrvatske glazbene unije za izniman doprinos hrvatskoj glazbi, što je zasigurno bila najveća potvrda njenog glazbenog statusa i vrijednosti.