Udruga Kastafsko Kulturno Leto

Organizator

Udruga Kastafsko Kulturno Leto
Telefon
051 691 610
Email
kkl@kkl.hr

Trg Matka Laginje 4, 51215, Kastav
Pon – ned : 9:00 - 12:00 i 18:00 - 21:00

Crekvina

Lokacija

Crekvina
Kastav 6, 51215, Kastav

Datum

14.07.2023
Završeno

Vrijeme

21:00 - 23:00

Cijena

7€

Projekcija filma Yunaci rocka

Cijena ulaznice u pretprodaji: 5 €

Produkcija: Ri Teatar
Scenarist, redatelj i producent: David Petrović
Glavni glumci: Ivan Raffaelli, Nikolina Vorić, Igor Kondić, Davor Popović i Krešimir Kunda
Snimatelji: Luka Radiković i Pavle Kaplanec
Scenografija i kostimografija: Nisa Hrvatin Petrović
Originalna glazba: Krešimir Kunda i Davor Popović
Izvršni producent: Linda Poščić Borovac
Montaža: Luka Radiković i David Petrović
Asistent redatelja: Tena Ružić
Ton: Srđan Badurina
Dizajn zvuka: Olja Dešić
Boja filma: Luka Radiković
Šminka i rekvizita: Zara Hrvatin
Frizerka: Marina Deželjin

Sinopsis

Krajem sedamdesetih godina u Rijeci, oformit će se amaterski rock-bend. No razvoj neće teći bez problema. Klavijaturist Denis prolazi kroz teško razdoblje uzrokovano traumom. Njegova sestra Miranda, ne želeći prihvatiti bratovo loše psihičko stanje, predaje oglas za audiciju i okuplja bend. Denis tad uviđa da mora nastaviti dalje i da su mu novi ljudi u životu itekako potrebni. Novooformljeni bend sve se više zbližava, piše se autorska pjesma, rađaju se i prve ljubavi. No, glavni vokal Željko počinje iskazivati nezadovoljstvo činjenicom da je Denis lider benda.

Inspiracija

Film je inspiriran riječkom rock supkulturnom scenom i nekadašnjim životom mladih generacija te je svojevrsna oda riječkoj glazbenoj sceni sedamdesetih godina. Radeći na priči o riječkom bendu, autor pronalazi svoje odrastanje, zaustavlja trenutak u prošlosti, a sve zapravo bez prevelikog očekivanja u mašineriji filmske industrije. Nosi ga vrijedna i ponizna želja i strast da filmski ispriča priču o nama, običnim ljudima zarobljenima u izvršavanju ambicioznih filmskih snova. Junaci filma nisu zvijezde, oni su toliko obični istinski Riječani, koji svojim susretima u filmu oslikavaju Rijeku kao grad onakav kakav zapravo i jest, multikulturalan, rokerski i drukčiji od drugih. Za ovaj smo grad snimili film koji će stvoriti onu neku ljepotu prolaznosti, zapitati nas o tranziciji i ukazati nam koliko smo neobični u toj našoj luci različitosti.

O redatelju

David Petrović (Rijeka, 1986), glumac – lutkar u GKL Rijeka. Stručno usavršavanje završio je u Charleville-Mézièresu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada na polju lutkarstva. Autor je i redatelj nagrađenih kratkometražnog filma Klaun (2014) te debitantskoga glazbenoga spota Raindrop shadow (2018) grupe Sunshine Madness u tehnici stop-animacije. Osim lutkarstva kao primarne djelatnosti, bavi se glumom, režijom i pisanjem scenarija. Autor, redatelj i producent debitantskog i prvog riječkog dugometražnog rock filma Yunaci rocka.